Ultimele stiri

Ponta a COPIAT INTEGRAL un proiect al PNL şi l-a depus la Senat exact în ziua în care le-a transmis liberalilor că nu are bani pentru legea lor

Un proiect de lege iniţiat de PNL a fost copiat integral, cu tot cu expunerea de motive, de guvernul Ponta care l-a depus în Parlament în aceeaşi zi în care a transmis şi un punct de vedere negativ la actul normativ al liberalilor, pe motiv că situaţia economică nu este una favorabilă. Proiectul venit în Parlament sub semnătura lui Victor Ponta a trecut rapid, deşi a fost depus cu cinci luni mai târziu decât al PNL, iar pe 1 aprilie a fost promulgat de preşedintele Iohannis. Este vorba de actul normativ care prevede dublarea indemnizaţiilor pentru persoanele persecutate politic în regimul comunist.

Pe 11 iunie 2014, la Senat a fost înregistrat, sub semnătura mai multor parlamentari PNL, în frunte cu Crin Antonescu, un proiect de lege privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate politic după instalarea comuniştilor la putere în România. Chiar dacă termenul de adoptare tacită este de 45 zile, putând fi prelungit în cazul unor proiecte complexe, proiectul de act normativ care prevede modificarea a două articole în sensul dublării indemnizaţiilor  victimelor regimului dictatorial, a fost plimbat pe la comisii vreme de 5 luni. Pe 3 noiembrie, Guvernul a transmis un punct de vedere nefavorabil, susţinând că proiectul nu prevede sursele de finanţare. „Având în vedere evoluţia prognozată a indicatorilor macroeconomici, în contextul economic actual, precum şi angajamentele asumate de România în acordurile cu organismele financiare internaţionale, măsurile propuse nu pot fi acceptate”, se arată în punctul de vedere semnat de Victor Ponta. Citește mai multe AICI!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*