Ultimele stiri

Ponta: Accesul la educație, cel mai eficient lucru pentru integrarea romilor

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat duminică, la Bistrița, că cea mai eficientă metodă de integrare a comunității rome, în opinia sa, este să îi convingă pe reprezentanții acesteia să își trimită copiii la școală.

Ponta a răspuns astfel unei întrebări venite din partea unui jurnalist, referitoare la condițiile protocolului de colaborare pe care UNPR îl va semna cu Partidul Alianța Democrată a Romilor (PADR), în vederea sprijinirii candidaturii sale la alegerile prezidențiale din luna noiembrie, informează Agerpres.

„Dacă mă întrebați strict despre romi, eu cred că cel mai eficient lucru pe care putem să-l facem pentru integrarea romilor este să îi convingem, să facilităm accesul copiilor lor la școală. Orice altă măsură nu știu cât de eficientă este, dar dacă reușim să-i convingem pe părinți să ducă copiii la școală, dacă spunem că beneficiază familiile de diverse tipuri de ajutor cu condiția să meargă copilul la școală… Gândiți-vă, vă rog frumos, că un copil de orice etnie, dacă merge la școală, are o șansă de o sută de ori mai mare decât altul care nu merge la școală să se integreze în societate și să aibă o viață normală”, a explicat premierul.

Potrivit aceleași surse, Victor Ponta a dat asigurări că se vor face în continuare eforturi din partea Guvernului pentru o mai bună integrare a tuturor comunităților defavorizate, atât cu fonduri publice, cât și cu fonduri europene, dând ca exemplu în acest sens dublarea alocației pentru copiii care provin din familii cu venituri reduse sau din sistemul de protecție al statului, măsură ce va fi adoptată în ședința de miercuri a Executivului.

Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR) va încheia luni un protocol de colaborare cu PADR privind susținerea candidaturii lui Victor Ponta la alegerile prezidențiale.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*