Ultimele stiri

Ponta afirmă că nu vede o Românie democratică fără un Parlament bicameral

La ședința solemnă  de astăzi prin care Senatul marchează 150 de ani de activitate, Victor Ponta a declarat că atunci când prea multă putere se adună în zona executivă, rolul Parlamentului și al Senatului este fundamental pentru a păstra acel echilibru.

Potrivit AGERPRES, Victor Ponta a declarat: „În numele Guvernului României vă mulțumesc pentru invitație și doresc să asigur Camera Superioară a Parlamentului României de tot respectul pe care ca, sigur, ca prim-ministru temporar, dar și ca reprezentant al Camerei Deputaților, Camera inferioară într-o terminologie mai veche, îl poartă instituției Senatului. Pentru că este un moment aniversar, vreau să folosesc acest prilej pentru a exprima încă o dată faptul că eu consider, și vorbesc în numele Guvernului, că existența Senatului este indisolubil legată de istoria democratică a României. Și că nu văd o Românie democratică fără un Parlament bicameral în care Senatul să-și exercite atribuțiile care i-au fost conferite în urmă cu 150 de ani”.

Victor Ponta a ținut să precizeze că atunci când exerciți o funcție administrativă, „de prim-ministru, probabil și de președinte al țării, uneori Parlamentul și Senatul deranjează”.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*