Ultimele stiri

Ponta: Am obținut ceva important, garanția că nu vom fi niciodată singuri la granița de est a NATO

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la Constanța, că prin decizia NATO, luată la summitul din Țara Galilor, ca în țara noastră să se înființeze un comandament regional al Alianței Nord-Atlantice, România a obținut garanția că nu va fi niciodată singură la granița de est a Alianței, informează Agerpres.

„Este o veste bună, dar a fost unul din momentele în care (…) am pus toți umărul, am spus toți același lucru, președinte, premier, ministru de Externe, ministru al Apărării și am obținut ceva important pentru România, garanția faptului că nu vom fi niciodată singuri aici, la granița de est a NATO”, a afirmat Victor Ponta, după ce a participat la deschiderea Școlii de vară a TSD.

Potrivit acestuia, următorul obiectiv este ca în primul rând și Republica Moldova să fie o țară la fel de sigură ca România.

„Lucrul ăsta este foarte bun, dovedește faptul că trebuie să lucrăm împreună și în viitor când este vorba de interesele României. Acum, următorul obiectiv…, România este o țară sigură, este să încercăm să ajutam în primul și în primul rând Moldova să fie la fel de sigură ca și noi, Ucraina, Georgia și ceilalți parteneri ai noștri”, a spus Victor Ponta.

Potrivit aceleași surse, el a menționat că fiecare țară membră NATO va avea atribuțiile ei.

„Categoric, noi ne îndeplinim partea noastră de atribuții, dar aici este vorba de un efort colectiv, în care nu dau banii doar România sau SUA. Toată lume participă, pentru că știți cum este… trăim într-un bloc și toți vrem să avem un paznic, normal că plătim toți pentru el. Așa se întâmplă și în NATO, fiecare participă la efortul respectiv. Important este că nu ești singur și (…) să înțelegem că așa trebuie să lucrăm de fiecare dată când este vorba de interesul României”, a precizat Victor Ponta.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*