Ultimele stiri

Ponta: Am reușit să eliberăm justiția de sub controlul lui Traian Băsescu

Premierul Victor Ponta a declarat luni seară că în mandatul său s-a reușit eliberarea justiției de sub controlul președintelui Traian Băsescu, o dovadă a acestui lucru fiind faptul că o parte din familia șefului statului se află acum „în fața justiției”.

Potrivit Agerpres, întrebat dacă a încălcat statul de drept și a preluat controlul justiției, Ponta a răspuns: „Chiar n-am luat niciun fel de frâie ale justiției, ci am reușit s-o eliberăm de Traian Băsescu — dovada că azi o parte din familia cu afaceri și cu legături infracționale a domnului Băsescu, iată, e în fața justiției.(..) Da, eu cred că mulți ani Traian Băsescu și-a pus un control politic asupra justiției. Cred că rolul nostru a fost sa ridicăm acest control politic”.

Prim ministrul a adăugat că independența justiției trebuie menținută în continuare iar aplicarea legii să se facă în mod echitabil.

„Ideea nu e să luam controlul lui Traian Băsescu de pe justiție și să-l punem pe-al lui Ponta sau al lui Cazanciuc sau… Ideea tocmai asta este: ca justiția să fie cu adevărat independentă, să-i sancționeze și pe pesediști, și pe peneliști, pe pediști, pe cine-o fi, să aplice legea pentru oricine, ca e bogat, sărac, puternic sau slab, deci nu să înlocuim controlul politic al lui Traian Băsescu și al Monicăi Macovei cu un alt control politic”, a afirmat prim-ministrul la România TV, informează aceeași sursă.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*