Ultimele stiri

Ponta: Ar fi drept să îi scurtăm mandatul lui Băsescu, să nu aibă pensie. Nu ştiu dacă se va întâmpla

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la România TV, că se gândeşte că poate ar fi drept ca preşedintele Traian Băsescu, la cât a încălcat Constituţia, să nu aibă mandat întreg, astfel încât să nu primească pensie, menţionând însă că dacă va putea evita o criză politică, o va face, informează Mediafax.

Întrebat ce ar trebui să facă Traian Băsescu pentru a fi suspendat iarăşi din funcţia de preşedinte, Ponta a răspuns: „Să încalce grav Constituţia”. El a adăugat că actualul şef al statului încalcă în mod constant Constituţia „câte puţin”.

Premierul a spus că se gândeşte că ar fi drept ca, la câte pensii a tăiat şi la cât de mult a încălcat Constituţia, preşedintele Băsescu să nu primească pensie de pe urma funcţiei, scurtându-i-se mandatul. Ponta a precizat că, din câte ştie, pentru a primi pensie un preşedinte trebuie să fi avut mandat întreg, fără a fi demis.

Întrebat dacă va fi suspendat Traian Băsescu, Ponta a subliniat că el doar se gândeşte că ar fi drept ca preşedintele actual să nu primească pensie, prin scurtarea mandatului. „Nu ştiu dacă se va întâmpla”, a spus Ponta la România TV.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*