Ultimele stiri

Ponta: Austeritatea e apreciată mai degrabă de străini, oamenii nu sunt neapărat fericiți cu cifrele economice bune

Premierul Victor Ponta a afirmat, luni seară, că politicile de austeritate sunt apreciate mai degrabă de către străinii care vin în România, și nu neapărat de proprii cetățeni.

„Deficitul bugetar, cel mai important lucru în ziua de astăzi în Europa, anul trecut a fost de 2,4%. Ne-am gândit să-l creștem puțin pentru a stimula dezvoltarea țării. Pe de altă parte am avut așa un ministru bun de Finanțe încât anul acesta, după primele 9 luni, avem 0,2 % deficit. Poate în felul acesta economiștii vor fi foarte bucuroși, dar eu risc să pierd alegerile din acest motiv. George (Papandreou-n.r.) știe foarte bine că austeritatea e apreciată mai ales de către străinii care vin la noi în țară, nu neapărat de proprii cetățeni”, a spus Ponta într-un discurs rostit la dineul de Gală al Summitului organizat de publicația „The Economist”.

„Acestea sunt cifrele. Oamenii nu pot fi însă neapărat fericiți cu cifre ci mai mai bine reușești lucrul acesta dacă le oferi o viziune asupra țării”, a mai spus prim ministrul.

Premierul Victor Ponta a participat luni la Summitul UE pentru Europa de Sud-Est „Pe drumul spre stabilitate și creștere”, organizat de „The Economist”, informează Agerpres.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*