Ultimele stiri

Ponta: Banii din acciză merg la bugetul mare și de acolo la infrastructură și alte proiecte

Premierul Victor Ponta a declarat joi că banii din acciza pe carburant, care va fi introdusă la 1 aprilie, vor fi direcționați către buget și de acolo spre infrastructură și alte proiecte bugetare.

„Lucrurile sunt foarte clare. Banii din acciză, ca de altfel toate taxele și impozitele, merg în bugetul mare și de acolo sunt alocați aceștia plus alții, că nu ajung doar aceștia, pentru proiectele de infrastructură, cofinanțarea proiectelor europene de infrastructură și proiectele din bugetul național. Cheltuielile pentru infrastructura rutieră sunt mai mari decât veniturile pe care le luăm din acciză, dar acestea pot să asigure pentru anii care urmează cofinanțările necesare pentru Programul Operațional Sectorial Transporturi”, a spus Ponta într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Președintele PNL, Crin Antonescu, declara miercuri că nu susține varianta ca banii rezultați din majorarea accizei pe carburant să meargă la bugetul general, adăugând că într-o astfel de situație liberalii ar putea iniția o moțiune de cenzură pe acest subiect.

„Noi am fost de acord și am susținut introducerea acestei accize din două motive, fie pentru a crea spațiul fiscal necesar pentru reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator simultan (…), fie a doua variantă, care a fost agreată la acel moment la nivelul întregului Guvern și anunțată public de prim-ministru, trimiterea acestor bani suplimentari rezultați din acciza pe carburanți într-un fond special destinat investițiilor din infrastructura mare, cu precădere construcției de autostrăzi”, a spus Antonescu, scrie Agerpres.

1 Commentariu pe Ponta: Banii din acciză merg la bugetul mare și de acolo la infrastructură și alte proiecte

  1. Ponta, lasa-ne, ne-am saturat de minciunile tale!!!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*