Ultimele stiri

Ponta: „Băsescu ar trebui să demisioneze pentru cazul Mircea Băsescu-Bercea Mondial”

Preşedintele Traian Băsescu ar trebui să demisioneze pentru a apăra ideea independenţei justiţiei în cazul fratelui său, Mircea Băsescu, şi a familiei Bercea Mondial, a declarat premierul Victor Ponta. Premierul spune că poate fi luată în calcul și suspendarea președintelui dacă este implicat în acest caz.

„Este momentul în care însuşi preşedintele trebuie să sprijine prestigiul şi independenţa justiţiei şi să renunţe la funcţia din care orice român poate să creadă că, într-un fel sau altul, influenţează aflarea adevărului şi sancţionarea celor vinovaţi. Independenţa şi prestigiul justiţiei trebuie să fie apărate de preşedintele ţării chiar şi prin acest sacrificiu personal, şi anume de a spune OK, renunţ la funcţia mea ca să nu spună cineva că de aia nu e anchetat fratele meu într-o situaţie în care oameni care au făcut mult mai puţin decât Mircea Băsescu sunt acum în faţa legii”, a spus Ponta.

Ponta a declarat că dacă se dovedește faptul că președintele este implicat în acest caz, se va lua în calcul suspendarea acestuia. Premierul a precizat că în momentul de față, decizia unei demisii ar fi cea mai bună pentru ideea de Justiție, dar și pentru credibilitatea Justiţiei în faţa românilor.

Mircea Băsescu spune că preşedintele Traian Băsescu nu are vreo legătură cu membrii familiei Anghel şi că înregistrările audio-video difuzate de Antena 3 sunt scoase din context.

Într-un comunicat de presă transmis MEDIAFAX joi dimineaţă, Mircea Băsescu arată că preşedintele Traian Băsescu  nu are nicio legatură cu cazul presupusului şantaj.

„În primul rând semnalez faptul că atragerea Instituţiei Prezidenţiale şi a preşedintelui României în acest scandal mediatic nu are niciun suport real. Preşedintele României, Traian Băsescu, nu are niciun fel de legătură cu relaţia mea cu membrii familiei Anghel. Menţionarea numelui lui Traian Băsescu în dialogul purtat cu membrii familiei Anghel nu s-a făcut în sensul concluzionat în cuprinsul emisiunii de televiziune. Am menţionat că preşedintele ştie de cazul lui Anghel Sandu în condiţiile în care dosarul acestuia era foarte mediatizat la acel moment, situaţia să fiind de notorietate. Este regretabil că se încearcă denigrarea Instituţiei Prezidenţiale în condiţiile în care preşedintele României, prin activitatea sa din ultimii ani, a încercat şi a reuşit să facă Justiţia să poată funcţiona în România”, spune Mircea Băsescu în documentul citat.

 

1 Commentariu pe Ponta: „Băsescu ar trebui să demisioneze pentru cazul Mircea Băsescu-Bercea Mondial”

  1. tot ce iti pot transmite domnule Ponta, aveti grija, nu stie cum puteti ajunge si dvs. pe la bulau, e un pas mic pt. un om mare :.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*