Ultimele stiri

Ponta: Băsescu poate amâna promulgarea reducerii CAS până în ianuarie dacă o atacă la CCR

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la Antena 3, că președintele Traian Băsescu poate întârzia promulgarea legii privind reducerea CAS cel târziu până la 1 ianuarie 2015, în condițiile în care șeful statului ar sesiza și Curtea Constituțională după ce actul normativ va fi revotat în Parlament.

„Dacă nu făceam propunerea de reducere a CAS îl vedeam pe Traian Băsescu în seara aceasta criticându-mă că nu am redus CAS. (…) Cert e, însă, vedeți că s-a exprimat greșit și vreau să pun la punct acest lucru. A zis: vedem, poate facem de la 1 ianuarie. Domnul Băsescu de la 1 ianuarie poate face cel mult niște ani de închisoare. În niciun caz nu mai poate să mai facă reduceri de CAS sau să promulge legi, pentru că nu va mai fi președintele României. Eu vin și vă spun un singur lucru: atât timp cât voi fi prim-ministru, nu știu, poate voi fi și președinte, asta e o altă discuție, voi susține că o taxare redusă a forței de muncă în același timp, sigur, cu controale, cu un ANAF mai eficient, înseamnă mai multe locuri de muncă la alb, fiscalizate”, a explicat prim-ministrul.

Ponta a punctat că reducerea CAS nici măcar nu este o măsură de stânga, pentru alegătorii PSD. „Este o măsură de sprijinire a întreprinzătorilor privați care creează locuri de muncă, pe ei îi lovește domnul Băsescu până la 1 octombrie sau cel târziu 1 ianuarie, însă eu cred că e o măsură bună pe care toată lumea a cerut-o, pe care putem să ne-o permitem acum. Și pe care o vom face imediat ce domnul Traian Băsescu nu va mai putea să ne blocheze doar din dorința de a găsi alte subiecte decât subiectul familiei sale implicate în tot felul de infracțiuni” , a completat premierul.

Întrebat ce va face în continuare în legătură cu măsura reducerii CAS, Ponta a explicat: „Din acest punct de vedere, legea se întoarce la Parlament, întâi la Senat, după aceea la Camera Deputaților”. „Noi nu ne-am răzgândit, în sensul că o vom vota din nou. Și, după aceea, președintele Băsescu poate să o promulge sau s-ar putea să o atace la Curtea Constituțională ceea ce înseamnă că o poate amâna până la 1 ianuarie”, a spus Ponta, informează Agerpres.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*