Ultimele stiri

Ponta cere Curții Constituționale a României transmiterea deciziei privind legea insolvenței

Premierul Victor Ponta i-a transmis marți o scrisoare lui Augustin Zegrean, președintele Curții Constituționale, în care îi solicită să transmită șefului statului decizia Curții privind legea insolvenței.

Potrivit AGERPRES, în scrisoarea premierului, trimisă marți de Biroul de presă al Guvernului se specifica faptul că: „Netransmiterea către Președintele României a deciziei Curții Constituționale prin care s-a respins excepția de neconstituționalitate a unor dispoziții din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, inclusiv a considerentelor deciziei, este de natură să genereze neîncasarea unor venituri considerabile de către bugetul de stat”.

Tot în această scrisoare, Ponta mai subliniază că promulgarea actului normativ se face de Președintele României în cel mult 10 zile de la primirea deciziei Curții Constituționale.

Premierul a anunțat luni intenția sa de a cere grăbirea procedurilor necesare promulgării Legii privind Codul insolvenței atât președintelui CCR, cât și șefului statului.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*