Ultimele stiri

Ponta cere Parlamentului să sprijine Republica Moldova, Georgia și Ucraina

Premierul Victor Ponta a cerut miercuri Parlamentului să sprijine Republica Moldova, Georgia și Ucraina, subliniind că în perioada următoare vor exista „represalii, repercusiuni, efecte negative” din partea altor vecini de la est, scrie Agerpres.

„Adresez o rugăminte, ca prim-ministru, Parlamentului să sprijinim împreună, dvs., Parlamentul, Guvernul, toate instituțiile României, Republica Moldova, Georgia, Ucraina. În perioada următoare vor exista cu siguranță represalii, repercusiuni, efecte negative din partea altor vecini de la est. Așa cum am reușit împreună cu sprijinul dvs. să sprijinim în R. Moldova infrastructura școlară, infrastructura energetică, construcția instituțiilor democratice și europene, va fi nevoie ca în perioada următoare cu atât mai mult să dăm un mesaj foarte clar că pasul istoric curajos pe care Guvernul Leancă l-a făcut va atrage din partea României în primul rând și după aceea din partea întregii Europe tot sprijinul de care Moldova are nevoie”, a declarat Ponta în plenul Camerei Deputaților, la dezbaterile proiectelor pentru ratificarea Acordurilor de Asociere între UE — Republica Moldova, Ucraina și Georgia, informează Agerpres.

Victor Ponta le-a mulțumit deputaților care au acceptat să se reunească în sesiune extraordinară pentru a da un mesaj important pe plan european.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*