Ultimele stiri

Ponta confirmă că SUSPENDAREA lui Traian Băsescu este discutată în PSD: „O zi mai puțin cu el președinte, mai multă dreptate”

Premierul Victor Ponta a declarat că inițiativa lui Călin Popescu Tăriceanu privind suspendarea șefului statului va fi discutată în PSD, menționând că este vorba despre un demers serios.

„Mi se pare un lucru extrem de serios și important. Evident că îl vom discuta în cadrul grupurilor parlamentare și la PSD. Dar ca să ne stabilim poziția tactică, pentru că strategic vreau să vă spun un lucru foarte clar: evident că și eu și cred că și cei mai mulți nu doar din cei din PSD, cei mai mulți din cei 7,4 milioane de români consideră că orice zi mai puțin în care Traian Băsescu rămâne președinte înseamnă un rău mai puțin pentru România și înseamnă mai multă dreptate”, a precizat Ponta, conform Mediafax, care citează Antena 3.

Potrivit stirileprotv.ro, el a negat faptul ca l-ar fi pus pe Tăriceanu să facă acest demers, afirmând că a fost cu familia la Cornu. „Domnul Tăriceanu este un om suficient de matur și pe picioarele domniei sale ca să facă un demers fără să-i spun eu sau fără să aibă acordul meu”, a spus Ponta.

Președintele Senatului, liderul PLR Călin Popescu Tăriceanu, a propus inițierea procedurii de suspendare și demitere a președintelui Traian Băsescu. El a avansat și un calendar: suspendarea în preajma datei de 23 septembrie și referendum de demitere în 2 noiembrie, ziua primului tur al prezidențialelor. Președintele Traian Băsescu a declarat că intră în campanie „și nu o să le fie bine”, el adăugând că în campanie are „capacitate uriașă de revitalizare”.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*