Ultimele stiri

Ponta: Corlăţean şi echipa din MAE garantează cu funcţiile că, în turul II, toţi vor putea vota

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, şi echipa din minister garantează cu funcţiile lor că, pe 16 noiembrie, niciun cetăţean român care vrea să voteze nu va rămâne în afara unei secţii de vot, a afirmat premierul Victor Ponta.

„Pe 16 seara, dacă va exista un singur cetăţean român în diaspora care vrea să voteze şi nu poate, toată echipa de conducere – pentru că nu este munca unui singur om, după cum ştiţi foarte bine – toată echipa de conducere îşi va asuma responsabilitatea. Eu însă cred că în urma măsurilor pe care BEC le poate dispune mâine, vom avea în 16 noiembrie un vot, ca şi în România de altfel, fără nici un fel de probleme”, a spus Ponta, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Ministerului Afacerilor Externe, alături de ministrul Corlăţean, notează Mediafax.

Românii din străinătate au ieşit, duminică, în număr record la vot, însă în mai multe capitale europene cozile au fost uriaşe, iar oamenii au protestat faţă de închiderea porţilor în faţa celor care nu au mai putut vota.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut demisia miniştrilor Titus Corlățean şi Bogdan Stanoevici. La fel şi aproximativ 200 de persoane care au protestat la MAE, duminică seară, faţă de organizarea alegerilor în străinătate, informează aceeași sursă.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*