Ultimele stiri

Ponta: Cred că ar fi de bun simț ca Băsescu să își dea demisia în noiembrie

Premierul Victor Ponta consideră că președintele Traian Băsescu ar trebui să demisioneze în noiembrie, imediat după ce mandatul noului președinte va fi validat, informează Agerpres.

„Constituția spune foarte clar că mandatul noului președinte începe la momentul finalizării mandatului actual. Dacă domnul președinte își dă demisia pe 17 noiembrie, voi merge pe 18 noiembrie la Cotroceni și va fi un alt Guvern. Dacă domnia sa, cum a afirmat de altfel, insistă să stea cu toată rușinea, cu toată ilegitimitatea până în ultima zi, după aceea vom numi noul guvern și noul prim-ministru. Lucrurile, din punct de vedere Constituțional, sunt foarte clare. Cred că ar fi de bun simț ca domnul Băsescu să își dea demisia în 17 noiembrie, dar ca să fiu foarte sincer, nu mai mizez de mult pe bunul simț al domnului Băsescu, ci pe lipsa de bun simț a domniei sale. Așa ar fi normal”, a afirmat duminică seara, Victor Ponta, la România TV.

Premierul a precizat că, dacă Traian Băsescu își finalizează mandatul, va rămâne la Guvern până în 21 decembrie.

„Dacă voi fi ales președinte în noiembrie, eu nu abandonez corabia Guvernului. Eu rămân alături de colegii mei până în 21 decembrie. Aici nu e vorba doar de o persoană, de mine. Aici e vorba despre programul politic al USL — care a câștigat alegerile și de o coaliție care sprijină Guvernul — PSD-PC-UNPR-UDMR și Partidul Liberal. Deci, din punctul ăsta de vedere, nu am văzut și eu pe undeva că gata, plec la Cotroceni și nu mă mai interesează. Mă interesează foarte mult. Fără a avea atribuții directe… aud alți candidați la președinție care vor da ei pensii și salarii și vor da ei bani la educație, să știți că aceia mint chiar dacă vor să pară oameni serioși, sunt oameni mincinoși pentru că președintele nu dă pensii, salarii și mărește indemnizații, dar, ca președinte, reprezint în același timp coaliția care a câștigat alegerile parlamentare în 2012, care are Guvernul și care are acces la toate datele economice și sociale pe baza cărora am luat măsuri și pe baza cărora facem bugetul pe 2015-2016”, a mai spus Ponta.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*