Ultimele stiri

Ponta despre anunțul lui Antonescu: Decizia de a se retrage din cursa prezidențială era, strict politic, singura rațională

Decizia lui Crin Antonescu de a se retrage din cursa prezidențială era, strict politic, singura rațională, dar simt o mare tristețe și dezamăgire pentru un om care mi-a fost partener în cel mai spectaculos proiect politic de după 1989, afirmă președintele PSD, premierul Victor Ponta, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Am aflat despre decizia lui Crin de a se retrage din cursa prezidențială! Strict politic — era singura varianta rațională, orice altceva însemna doar accentuarea dezastrului său politic și personal! Dar simt o mare tristețe și dezamăgire pentru un om care mi-a fost prieten și partener în cel mai spectaculos proiect politic de dupa ’89!”, menționează Ponta.

El adaugă că a crezut din toată inima că Antonescu „putea să fie un președinte foarte bun al României, cu condiția să păstreze cu orice preț USL și principiile sale fondatoare”. „În 2013, când principalii săi sfătuitori au devenit domnii Roșca Stănescu, Gușă și Rareș Bogdan, i-am spus de zeci de ori că acești ‘consilieri’ îl vor impinge încet și sigur pe drumul pe care doar Traian Băsescu îl dorea pentru Crin și pentru PNL, drumul distrugerii USL și al eliberării spațiului pentru alte persoane care erau de mult pregătite și ‘acoperite’ în diverse laboratoare! Sunt supărat pe mine că nu am avut destulă energie, timp și răbdare să-l conving de ceea ce acum este evident pentru toți! Nu simt niciun fel de resentiment față de Crin, îi urez numai bine și sper sincer să aibă puterea de a privi în urmă cu alți ochi. Și dacă va accepta că are și el o vină pentru ce s-a întâmplat înseamnă că ne vom reîntâlni cândva din nou pe drumul lung și anevoios al politicii”, afirmă președintele PSD.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a anunțat sâmbătă intenția de a nu candida la alegerile prezidențiale din acest an, ca un pas spre urgentarea realizării proiectului de unificare a forțelor de dreapta și în vederea desemnării cât mai grabnic a unui candidat unic al dreptei la președinția României.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*