Ultimele stiri

Ponta despre candidaţii „în servicii secrete”: Dacă îşi fac datoria faţă de ţară, merită felicitaţi

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, că eventualii candidaţi la funcţia de preşedinte al României care ar activa în servicii secrete trebuie „felicitaţi” fiindcă „îşi fac datoria faţă de ţară”, în opinia sa aceasta nefiind o temă de campanie prezidenţială.

„Vreau să fac un comentariu legat de ultimul subiect din presa română, nu mi se pare un subiect al societăţii, ci al presei: cine e în servicii secrete. Din punct de vedere instituţional, eu sunt vicepreşedinte al CSAT. Am nişte obligaţii legale. Chiar dacă aş şti despre o persoană că lucrează într-un serviciu de informaţii român, în primul rând nu aş vorbi despre asta pentru că e ilegal. În al doilea rând, ar fi un semnal foarte prost pe care l-aş da instituţiilor care ne apără şi pe noi, apără societatea românească de pericolele la adresa siguranţei naţionale. Dacă eu m-aş apuca să vorbesc de lucrurile pe care le aflu ca şi vicepreşedinte CSAT ar fi, în primul rând, o infracţiune, în al doilea rând o iresponsabilitate. Vreau să dau un mesaj foarte clar pentru instituţiile statului şi oamenii care îşi fac datoria”, a spus premierul Victor Ponta.

Victor Ponta s-a referit şi la latura politică a subiectului pus în discuţie.

„Din punct de vedere politic, e evident că nu se referea la mine domnul Băsescu, pentru că tocmai ne-a verificat pe noi, membrii Guvernului, şi are confirmarea că nu noi suntem. Nu cred că aceasta trebuie să fie tema de campanie, să-l găsim pe domnul sau pe doamna care, nefiind miniştri, au activat sau activează pentru un serviciu de informaţii. Dacă activau pentru un serviciu de informaţii al Rusiei sau al Coreei de Nord, sigur că era o problemă. Dacă îşi fac datoria, doamna sau domnul, faţă de ţară, cred că merită felicitaţi pentru asta. Cred că merită apărate instituţiile statului, respectate legile şi cred că, în campania care va începe pe 2 octombrie, dacă reuşim să vorbim despre ce facem pentru ţară, atunci va fi o campanie foarte bună”, a conchis Ponta.

Preşedintele Băsescu declara, despre faptul că unii candidaţi la Preşedinţie nu şi-ar fi completat CV-ul, că trebuie să spună dacă au fost sau nu ofiţeri acoperiţi şi a precizat că, dacă nu se va întâmpla, o va face el, arătând că nu este corect să duci o asemenea funcţie „având două butoane”.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*