Ultimele stiri

Ponta: E norocos cel care va veni premier după mine, lăsăm cel mai mic deficit din istoria României

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că ”ar fi incorect” să întocmească el bugetul pentru 2015, aceasta fiind sarcina viitorului guvern, dar a afirmat că următorul prim-ministru va fi ”foarte norocos” pentru că va moşteni condiţii economice mai bune.

Victor Ponta a fost întrebat, sâmbătă, la Sibiu, când va trimite bugetul în Parlament, el spunând că aceasta este treaba viitorului guvern.

”Noul buget, care va fi multianual, pentru 2015 şi 2016, trebuie prezentat şi însuşit de viitorul prim-ministru şi viitorul guvern. Ar fi incorect din partea mea să-i fac eu bugetul şi să-l pun la anul să guverneze ţara după cum am făcut eu bugetul”, a afirmat premierul.

Acesta a spus că tocmai din acest considerent România va primi o nouă misiune a FMI şi a Băncii Mondiale abia la finalul lunii noiembrie, iar bugetul se va întocmi la începutul lunii decembrie, informează Mediafax.

În plus, Ponta a precizat că viitorul premier ”e foarte norocos”.

”E foarte norocos cel care va veni premier după mine: eu am moştenit un deficit de 4,6 din PIB şi o scădere economică, cea mai mare de după ‘97 şi acum îi lăsăm cu cel mai mic deficit din istoria României, cu cea mai mică dobândă plătită pentru titlurile de stat şi cu cei mai mulţi bani alocaţi pentru finalizarea proiectelor începute în 2008 şi încheiate în 2010”, a precizat premierul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*