Ultimele stiri

Ponta: Există resursele financiare pentru majorarea pensiei minime la 400 de lei din 2015

Premierul Victor Ponta a anunțat, joi, că Guvernul are resursele financiare necesare pentru majorarea pensiei minime la 400 de lei începând de anul viitor.

Victor Ponta a adăugat că mai există două categorii de pensionari pentru care mai trebuie crescute pensiile: grefierii și personalul navigant.

„Așa cum am promis și am și făcut referitor la pensii, la salarii la militari, la diplomați, mai avem doar două categorii pentru care trebuia să îndreptăm tăierile dlui Boc: cele două categorii se referă la un număr de grefieri și cealaltă categorie este a personalului navigant. Noi am vrut și avem resursele financiare să facem așa cum am promis și la diplomați și la militari și anume să acordăm o indemnizație care să acopere practic ceea ce le-a tăiat Emil Boc. Dânșii nu vor, pentru că spun că vor să revină la legea pensiilor cea de dinainte de Emil Boc, ceea ce e foarte greu în condițiile actuale, aproape imposibil. Dacă ne înțelegem și le dăm banii așa cum vrem noi, e în regulă. Dacă ei țin foarte mult la o chestie de orgoliu, probabil că va mai dura”, a explicat Ponta, prezent la inaugurarea unei creșe în sectorul 3 al Capitalei, scrie Agerpres.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*