Ultimele stiri

Ponta: Legea privind redevențele petroliere va fi pusă în dezbatere publică la începutul anului viitor

Premierul Victor Ponta a declarat, la Houston, după întâlnirea cu reprezentanții mai multor companii din energie, că legea privind redevențele petroliere va fi pusă în dezbatere publică la începutul anului viitor, informează Agerpres.

„Noua lege este de discutat în primul rând cu Banca Mondială, cu Fondul Monetar Internațional, va fi pusă în dezbaterea mediului de afaceri la începutul anului viitor pentru că acea obligație a statului român de a nu modifica sistemul redevențelor expiră pe 31 decembrie 2014 și va oferi în primul și în primul rând predictibilitate, adică cei care vin să investească știu foarte clar în viitor cum își recuperează banii și ce datorii au de plătit față de statul român”, a spus Ponta la finalul evenimentului ‘România, poarta către un sector energetic sigur și diversificat’, găzduit de World Affaire Council din Houston.

Premierul a adăugat că a asigurat toate companiile cu care a avut discuții în Statele Unite că sistemul de redevențe nu va descuraja investițiile.

Potrivit aceleași surse, întrebat dacă subiectul gazelor de șist va fi o temă de campanie electorală, în condițiile în care există un candidat la prezidențiale care se opune exploatării acestor resurse, Ponta a răspuns: ”Poziția mea este cea pe care o știți și care nu se schimbă, pentru că e o poziție în favoarea României. Trebuie respectate toate standardele de mediu, atât cele europene cât și cele internaționale. De altfel, recent și Departamentul pentru energie din SUA a finalizat un nou studiu din acest punct de vedere. Deci, trebuie respectate toate standardele de mediu dar în același timp trebuie să îți folosești toate resursele”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*