Ultimele stiri

Ponta: Nu am primit în scris de la președinte respingerile celor două propuneri de miniștri

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că nu a primit un răspuns în scris în care președintele să respingă cele două propuneri de miniștri, Rozalia Biro la Cultură și Claudiu Manda la Buget, iar când va primi acest răspuns va propune alte două persoane pe care Traian Băsescu este obligat să le accepte.

„Nu există niciun termen prevăzut de lege și Constituție în care dacă domnul Băsescu dă un interviu la televizor să ne luăm după el. Eu am așteptat și astăzi, nu l-am crezut pe Traian Băsescu, că el, în general, minte când iese la televizor, dar a zis de câteva ori că o să respingă cele două propuneri de miniștri, respingerea nu se poate face într-un interviu, se poate face în scris pentru că eu am făcut propunerile în scris și când o să primesc respingerile pe care până acum nu le-am primit, conform deciziei Curții Constituționale trebuie să fac alte două propuneri pe care de data aceasta Traian Băsescu nu le mai poate respinge, oricine ar fi cei doi”, a spus Ponta la România Tv.

El a adăugat că nu are nicio obligație legală să îl consulte pe președinte atunci când propune miniștri.

„Îi cunosc gusturile, nu întâmplător ieri, nu o ironie pe care sunt convins că a simțit-o, am zis că valorile pe care domnul Băsescu le-a promovat în 10 ani mi-ar impune să o propun pe domnișoara EBA la Cultură că tot e analfabetă și pe domnul Blejnar la Buget că tot a furat cel mai mult. Nu avem valori comune și nici opinii comune despre oameni. Deocamdată așa scrie în Constituție și în lege — propunerile de miniștri le face primul ministru pentru că răspunderea pentru activitatea Guvernului o are primul ministru. Asta este logica, președintele doar îndeplinește o legalitate formală. Că acum nu mai vrea să o îndeplinească, asta e, ne așteptam și știam, dar trei luni ne descurcăm și cu aceste blocaje”, a menționat premierul, informează Agerpres.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*