Ultimele stiri

Ponta: Nu încheiem acordul cu FMI înainte de termen, nu creştem deficitul

România nu intenţionează să încheie acordul cu FMI înainte de expirarea înţelegerii, în martie 2015, iar la rectificarea viitoare deficitul bugetar va creşte doar cu 0,2% din PIB, pentru armată, a afirmat premierul Ponta, care a mai spus că problema Guvernului este că „nu prea” a cheltuit banii.

„Nu! La fel, la întrebarea cu deficitul, nu! În afară de cei 0,2% pe care i-am solicitat pentru cheltuieli militare, cheltuieli pentru Ministerul Apărării Naţionale. Deci, în afară de cei 0,2%, nu, şi nici nu avem nevoie. Problema noastră în acest moment este că n-am prea cheltuit banii, nu că nu ne ajunge deficitul”, a spus Ponta după ce a fost întrebat de jurnalişti dacă are în vedere încheierea acordului cu FMI înainte de termen, precum şi creşterea deficitului bugetar la viitoarea rectificare.

Reprezentanţii Guvernului şi cei ai BNR merg în această săptămână la Bruxelles pentru evaluarea acordului cu FMI, CE şi Banca Mondială.

Misiunea FMI a plecat din România la finele lunii iulie fără a-şi da acordul pe măsurile promovate de Guvern, principala discuţie vizând reducerea CAS cu 5 puncte procentuale, chiar dacă fusese amânată de la 1 iulie la 1 octombrie, informează Mediafax.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*