Ultimele stiri

Ponta: Propunerile la Cultură şi Buget, la sfârşitul lunii. Mă gândesc să-i fac o surpriză lui Băsescu

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că noile propuneri pentru funcţiile de miniştri ai Culturii şi Bugetului vor fi făcute la sfârşitul lunii august, el adăugând că se gândeşte să-i facă „o surpriză plăcută” şefului statului, Traian Băsescu, întrucât nu mai poate refuza nominalizările.

„La sfârşitul lunii august o să discut şi cu cei de la UDMR dacă fac o nouă propunere la Cultură. De asemenea, noi (PSD, n.r.) vom face o nouă propunere la Buget până la sfârşitul lunii august. Şi, de data aceasta, din fericire, domnul Băsescu nu mai poate să refuze. Mă gândesc să-i fac o surpriză plăcută”, a spus Ponta, la Constanţa, informează Mediafax.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, că a respins propunerile ca Rozalia Biro să ocupe portofoliul Culturii, iar Claudiu Manda pe cel al Bugetului.

„În ceea ce priveşte propunerea legată de doamna Rozalia Biro pentru Ministerul Culturii am respins propunerea primului ministru cu menţiunea că e o propunere necorespunzătoare funcţiei”, a spus preşedintele Traian Băsescu, într-o declaraţie de presă.

Traian Băsescu a precizat că i s-ar putea spune că „mulţi dintre noi, vorbitorii de limba română facem greşeli”.

„Aşa este, dar la Ministerul Culturii mi se pare că trebuie un ministru foarte bun cunoscător şi al limbii române”, a explicat şeful statului.

Potrivit aceleași surse, referitor la Iulian Claudiu Manda, Traian Băsescu a afirmat că a respins propunerea ca fiind „necorespunzătoare”.

„Dar, în ceea ce-l priveşte pe domnul Manda e bine să nu se mai revină nici măcar pe alte portofolii”, a spus preşedintele.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*