Ultimele stiri

Guvernul a aprobat acordurile de asociere cu UE a Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei

Guvernul a aprobat acordurile de asociere cu UE a Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei. Potrivit Mediafax, Victor Ponta a afirmat că vrea ca România să fie prima ţară care ratifică aceste acorduri. De asemenea, acesta a mai specificat că Moldova va fi supusă unor presiuni din partea Rusiei pentru faptul că a semnat acest acord.

Guvernul a aprobat documentele astăzi, în şedinţă specială, prin proiecte de legi care vor fi transmise Parlamentului spre a fi adoptate săptămâna viitoare, în sesiune extraordinară.

„Din punctul meu de vedere, în special Moldova va avea o perioadă de presiuni din partea Rusiei pentru faptul că a semnat acest acord şi eu cred că prima ţară care are datoria să facă, nu să dea din gură, să vorbească, cum s-a întâmplat zece ani, vorbe goale, ci chiar să facă ceva este România”, a spus Ponta, precizează Mediafax.

Premierul a cerut miniştrilor ca, în urmtoarele săptămâni, să intensifice procedurile de aprobare a acordurilor bilaterale cu Moldova pentru domeniile pe care le gestionează.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*