Ultimele stiri

Ponta susține necesitatea modificării sistemului electoral pentru alegerea președintelui României

Președintele PSD, Victor Ponta, susține necesitatea modificării sistemului electoral privind alegerea președintelui României prin Ordonanța de Urgență nr 45/2014 și așteaptă decizia Curții Constituționale.

„Propunerea de modificare a venit de la Autoritatea Electorală Permanentă și vizează asigurarea prezenței la vot, pentru că avem o problemă cu absenteismul. M-am gândit să asigurăm dreptul oricărui român care vrea să vină la vot să și-l exercite fără formalități excesive. Dacă cei de la PNL vor să restricționeze acest drept, s-ar putea să fie împotriva lor. Nu știu câtă minte au avut când au înaintat acea contestație”, a declarat joi, la Tulcea, Victor Ponta.

Liderul social-democraților a amintit că președintele PNL, Klaus Iohannis, i-a solicitat amânarea alegerilor pentru Președinția României și a menționat că liderul ACL nu a propus în schimb o perioadă.

„Datele sunt foarte clare — 2 și 16 noiembrie. Dacă PNL va restricționa dreptul unor români de a vota pentru că nu sunt în localitățile de domiciliu, asta va decide Curtea Constituțională, în înțelepciunea sa”, a afirmat Victor Ponta.

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că procedura propusă pentru alegerile prezidențiale este aceeași ca la cele pentru desemnarea reprezentanților României în Parlamentul European, informează Agerpres.

„Așteptăm decizia Curții Constituționale. Ei (liderii ACL și candidații la Președinția României — n.r.) vor ca la aceste alegeri prezidențiale să fie aceleași secții speciale unde s-a votat masiv, iar oamenii au stat la cozi uriașe. Noi am propus aceeași procedură valabilă la alegerile europarlamentare”, a precizat Liviu Dragnea.

Potrivit aceleași surse, Curtea de Apel București a admis solicitarea depusă în numele PNL de președintele liberalilor, Klaus Iohannis, și a decis sesizarea Curții Constituționale cu privire la modificările aduse legii alegerii președintelui României introduse prin Ordonanța de Urgență nr. 45/2014,

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*