Ultimele stiri

Ponta: Trebuie să creștem veniturile militarilor noștri care au fost în prima linie

Premierul Victor Ponta a declarat duminică, într-o conferință de presă la Kandahar, în Afganistan, că trebuie găsite soluții de către Guvern pentru creșterea veniturilor acelor militari care au participat la misiunile din teatrele de operații din ultimii ani.

„Faptul că azi am fost la momentul oficial al retragerii trupelor noastre din Afganistan și faptul că îmi doresc să se întoarcă toți sănătoși acasă este un lucru foarte bun. Suntem foarte mândri și mai rămâne să găsim soluții ca și acasă să simtă că suntem recunoscători pentru ce am făcut”, a afirmat Ponta, potrivit AGERPRES.

Premierul a arătat că are în vedere și asigurarea unui trai decent pentru militarii care se întorc acasă și care nu vor mai avea aceleași beneficii financiare ca în perioada în care au participat la misiunile externe.

„Toată partea care ține de dotarea Armatei Române, de cum facem cu Primăria să construim mai multe locuințe pentru militari, țin de Guvern, nu de comandant suprem. Trebuie să creștem veniturile pentru militarii noștri, pentru unitățile care s-au pregătit și care au fost în prima linie în ultimii ani. O să avem, categoric, pentru 2015, cheltuieli mult mai puține. Ideea este ca din acei bani pe care îi salvăm să investim în pregătirea soldaților mai tineri. Ideal ar fi să nu avem nevoie niciodată de pregătirea acestora, dar știți cum e, trebuie să fim siguri”, a spus primul-ministru, precizează aceeași sursă.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*