Ultimele stiri

Populația adultă a României s-ar putea reduce la 8 milioane pana în 2060

Institutul Național de Statistică trage un semnal de alarmă: populația României se va înjumătăți până în anul 2060.

În ritmul actual, în care familiile de la noi au în medie doar un copil, iar un roman din 4 pleacă în străinătate, vom avea o mare problema demografică. Una care va atrage dezechilibre economice și sociale foarte mari, susțin sociologii.„Statul ar trebui să acorde scutiri de impozite și beneficii fiscale”, susțin potențialii părinți care se despart tot mai des și fac copii tot mai rar, informează stirileprotv.ro.

Potrivit proiecției specialiștilor în demografie și statistică dacă România are acum o populație de 19,9 milioane, în anul 2030 aceasta va scădea la 17,7 milioane. Dramatic este ca în anul 2060 vom ajunge la doar 11,9 milioane de locuitori. O scădere aproape la jumătate față de populația din prezent. Acest lucru ar avea astfel de consecințe doar dacă migrația, natalitatea și fertilitatea rămân neschimbate față de media ultimilor 20 de ani.

Potrivit INS, dacă aceste tendințe privind evoluția demografică nu se schimbă, în anul 2060 populaţia adultă din România, fără pensionari și copii, va fi de 8 milioane de oameni. Numărul copiilor va scădea și el la jumatate, iar al pensionarilor se va dubla, raportat la câți angajați vom avea.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*