Ultimele stiri

Portrete cu Putin și Obama semnate de caricaturistul timișorean Ștefan Popa Popas, prezentate la Paris

stefan popa popas

Cunoscutul caticaturist Ștefan Popa Popas a prezentat, în cadrul unei expoziții ce a avut loc la Paris, portrete ale unor personalități precum Vladimir Putin și Barack Obama.

Expoziția “Anthropo – satire. Arts visuels”, vernisată joi, la Ambasada României în Franța, prezintă portretele unor importanți oameni politici. Pe lângă Putin și Obama, Ștefan Popa Popas i-a ridiculizat și pe Francois Hollande, președintele Franței, David Cameron, premierul Marii Britanii, Angela Merkel, cancelarul Germaniei sau Jose Manuel Barroso, președintele Comisiei Europene.

Caricaturistul timișorean a povestit pentru Mediafax că, de-a lungul timpului, în fața sa au stat peste “208 de șefi de state și Guverne. Ceea ce nu a avut nimeni, niciun francez, niciun american. (…) Sunt foarte multe scrisori primite. Port corespondenţă cu unii, nu cu toţi, şi am rămas cu mulţi foarte bun prieten”.

Salonul de carte de la Paris, un eveniment literar la care sunt reprezentate peste 40 de ţări, a debutat joi seară, cu o ediţie dedicată Argentinei. Salonul Internaţional de Carte de la Paris este dedicat atât profesioniştilor din domeniul editorial – editori, agenţi literari, distribuitori şi vânzători de carte din Franţa şi din peste 100 de ţări -, cât şi publicului larg, bucurându-se de o maximă vizibilitate în presa franceză. Prezenţa românească din acest an vine după ce, la ediţia din 2013 a Salon du Livre, România a avut calitatea de invitat de onoare.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*