Ultimele stiri

Povestea bărbatului care cântărește peste 300 de kilograme, ce va primi o șansă la o viață normală la Timișoara

robert cogeanu

Bărbatul de 300 de kilograme din Pașcani va rămâne cu doar 10 % din stomac, după ce medicii timișoreni de la Clinica 2 Chirurgie din cadrul Spitalului Județean Timișoara vor să-i taie stomacul. În acest mod, Robert Cogeanu va reuși să slăbească în jur de 150 de kilograme într-un an, speră chirurgii, pentru că va putea să mănânce cantități foarte mici și îi va dispărea și senzația de foame.

Intervenția chirurgicală în cadrul căreia stomacul va fi micșorat este una complexă și reprezintă singura șansă a bărbatului din Pașcani de a trăi și de a putea duce o viață normală în continuare. Viața acestuia s-a transformat într-un calvar după ce a intrat în depresie și a fost nevoit să urmeze un tratament medicamentos care l-a făcut să se îngrașe în acest hal. “În ultimele luni m-am îngrășat 60 de kilograme”, povestește îngândurat Robert Cogeanu, care de-abia a reușit să se întindă azi noapte în pat și să doarmă.

Înainte de operație, medicii timișoreni trebuie să se asigure că nu vor apărea complicații în timpul acesteia și tocmai de aceea, timp de cel puțin o lună, bărbatul va urma un tratament sever astfel încât bolile de care suferă să fie cât de cât echilibrate. “Vom tăia 90 % din stomac, astfel că va putea să depoziteze în părticica rămasă cel mult 50 de mililitri. Pacientul se poate prăpădi oricând, și cu operație, și fără ea. Dacă operația va fi una reușită, vor urma și alte intervenții chirurgicale, după primul an, astfel încât să eliminăm surplusul de piele”, a explicat, astăzi, chirurgul Ciprian Duță.

Acesta alături de Caius Fulger sunt cei doi medici care-l vor opera pe bărbatul care cântărește peste 300 de kilograme. Operația va avea loc grație unor oameni de afaceri din Timișoara care au decis să plătească din propriul buzunar intervenția chirurgicală care costă mii de euro. Țara noastră este singura din Uniunea Europeană în care operațiile de micșorare a stomacului nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*