Ultimele stiri

Povestea impresionantă a bărbatului din Lugoj care vrea să străbată Europa în scaun cu rotile. Cum a intrat în Cartea Recordurilor

Vasile Stoica din Lugoj este un om cu o voință de fier. A traversat America pe Route 66 de la Los Angeles la Chicago în scaun cu rotile. A făcut o călătorie până la cel mai vestic punct al Europei și o alta până la cel mai nordic. A realizat un turneu în jurul lumii de 36.000 km într-un an de zile. A intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă distanță parcursă în 24 de ore… în fotoliu rulant. Vasile Stoica le-a făcut pe toate acestea numai prin forța brațelor și a voinței. Pasiunea și visul l-au transformat într-un învingător!
Dar bărbatul de 44 de ani din Lugoj nu se oprește aici. Vasile Stoica s-a decis să plece într-un nou turneu prin Europa, ce coincide și cu aniversarea a 20 de ani de performanțe a Clubului Sportiv al Handicapaților Fizic “Maraton’93” Lugoj. De această dată, timișeanul dorește să atingă punctul cel mai sudic al Europei care este pe insula Gavdos, Grecia, la 20 km de Cipru.
Traseul este după cum urmează: România = Startul pe 27 Iunie la Bencecul de Sus, Comuna Pișchia, Serbia, Macedonia, Grecia, Italia, Franța, Spania, Portugalia, Spania, Franța, Marea Britanie, Olanda, Germania, Polonia, Slovacia, Ungaria, România. În total, aproximativ 12.000 de kilometri.
Vasile Stoica estimează că va ajunge în România abia la sfârșitul lunii septembrie. Pentru asta însă, bărbatul aflat în scaun cu rotile are nevoie de 50.000 de lei. Oamenii cu inimă mare care doresc să-l aducă mai aproape pe Vasile de visul său pot accesa platforma www.galantom.ro, o platformă a oamenilor generoși mereu dispuși să-și ajute semenii.
De asemenea, se pot face și donații de bunuri necesare deplasării, cum ar fi: cameră video pentru biciclete, mănuși de vară pentru bicicliști, geantă de biciclete pentru portbagaj, cort impermeabil pentru două persoane (Vasile și fotoliul rulant), rucsac impermeabil, tricouri și sepci inscripționate, abonament de telefonie mobilă cu roaming.
Mai mult, cei care doresc să-l însoțească pe Vasile Stoica în alergare sunt așteptați la plecarea sa în turneu, vineri, 27 iunie, din localitatea Bencecu de Sus (comuna Pișchia) până în localitatea Dumbrăvița (~20km). Apoi, sâmbătă, 28 iunie, începând cu ora 10:00, din fața Primăriei Dumbrăvița,  prin Timișoara în drumul său spre Serbia.
harta europa

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*