Ultimele stiri

Prăjitură aromată cu mere

prajitura aromata cu mere

Ingrediente

Pentru blat

200 g făină
200 g griş fin
200 g zahăr
1 pachet unt
2 ouă
1 praf de copt
1 praf de sare

Pentru umplutură

1,5 kg mere
3-4 linguri zahăr
2 linguri ulei
1 linguriţă scorţişoară măcinată

Pentru decor

100 g fulgi de cocos
frunze de mentă proaspătă

Mod de preparare

Se curăţă merele de coajă, se scot căsuţele cu seminţe şi apoi se dau pe răzătoare. Se călesc împreună cu cele două linguri de ulei, zahăr şi scorţişoara măcinată până scade bine zeama. Se dau deoparte de pe foc şi se lasă la răcit.

Separat, se amestecă făina cu praful de copt, grişul, zahărul şi sarea. Se adaugă untul tăiat bucăţele şi se frământă până se obţine un aluat uniform.

Se toarnă aluatul într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină, se modelează cu mâna pentru a cuprinde întreaga suprafaţă a tăvii, apoi se adaugă umplutura de mere şi se pune la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute.

Se taie în tavă după ce se răceşte şi se decorează cu fulgi de cocos şi frunze de mentă, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*