Prăjitură aromată cu mere
Ingrediente
Pentru blat
200 g făină
200 g griş fin
200 g zahăr
1 pachet unt
2 ouă
1 praf de copt
1 praf de sare
Pentru umplutură
1,5 kg mere
3-4 linguri zahăr
2 linguri ulei
1 linguriţă scorţişoară măcinată
Pentru decor
100 g fulgi de cocos
frunze de mentă proaspătă
Mod de preparare
Se curăţă merele de coajă, se scot căsuţele cu seminţe şi apoi se dau pe răzătoare. Se călesc împreună cu cele două linguri de ulei, zahăr şi scorţişoara măcinată până scade bine zeama. Se dau deoparte de pe foc şi se lasă la răcit.
Separat, se amestecă făina cu praful de copt, grişul, zahărul şi sarea. Se adaugă untul tăiat bucăţele şi se frământă până se obţine un aluat uniform.
Se toarnă aluatul într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină, se modelează cu mâna pentru a cuprinde întreaga suprafaţă a tăvii, apoi se adaugă umplutura de mere şi se pune la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute.
Se taie în tavă după ce se răceşte şi se decorează cu fulgi de cocos şi frunze de mentă, scrie Click.
Scrie un comentariu