Ultimele stiri

Prăjitură cehoslovacă

prajitura cehoslovaca

Ingrediente: Blat: 6 ouă, 140 g zahăr pudră, 140 g nucă măcinată, 1 lingură şi jumătate de făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 vanilie.

Se bat albuşurile spumă tare, se adaugă zahărul praf, apoi gălbenuşurile şi la urmă nuca amestecată cu făina şi praful de copt. Se coace până trece testul scobitorii. Rezulta un blat pufos.

Crema: 200 g unt se freacă cu 150 g zahăr pudră, se adaugă un ou, 50 g nucă măcinată, 1 linguriţă nescafe şi o lingură rom.  Se pune pe blat şi se întinde în strat uniform.

Peste cremă se pune o glazură din 150 g ciocolată neagră topită pe abur cu 2 linguri lapte şi 1 lingură ulei. Deasupra se poate orna cu fulgi de ciocolată sau nucă măcinată, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*