Ultimele stiri

Prăjitură cu glazură de ciocolată

prajitura cu glazura de ciocolata

Ingrediente: (măsura: un pahar de 250 ml) 1 ou, un pahar zahăr sau zaharină praf, jumătate de pahar de ulei, un pahar lapte (să nu fie foarte rece), dulceaţă de vişine, 2 linguri pline de cacao sau după gust, 1 pliculeţ praf de copt stins cu câteva picături de zeamă de lămâie sau oţetm 2 pahare de faină, nucă de cocos sau orice preferaţi, pentru decoare, o cicolată amăruie

Mod de preparare:

Se freacă oul cu zaharul şi cacao, se adaugă uleiul. Se adaugă laptele câte puţin, dulceaţa, trei sferturi din ciocolată, făina şi praful de copt stins şi se amestecă bine. Se unge tava cu margarină sau unt şi o tapetam cu faină apoi turnăm compoziţia. Se dă la cuptor la 180 grade pentru 30-35 de minute.

Glazură: 4 linguri zahăr sau zaharină praf, 1 lingură unt sau margarină, 2 linguri lapte, esenţă de rom, un sfert de ciocolată amaruie.

Se pune zahărul sau zaharina praf cu untul pe foc până se topesc, apoi se adaugă laptele şi se lasă un pic la fiert până se topeşte de tot zaharul. Când se ia de pe foc se adaugă romul. Se toarnă pe blatul răcit apoi se presară nucă de cocos sau orice doriţi, in cazul meu am folosit fulgi de zahăr, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*