Ultimele stiri

Prajitură cu mere și nucă de cocos

retete culinare

Ingrediente: Pentru blat: 120 g unt 4 linguri zahăr 200 ml lapte 1 plic praf de copt 3 ouă 300 g făină Pentru umplutură: 1,5 kg mere acrișoare 1-2 lingurițe scorțișoară ½ lingurita coajă de lămâie rasă 3-4 linguri zahăr 1 plic budincă de vanilie

Pentru topping: 4 linguri nucă de cocos 3 linguri făină, ¼ pachet unt 2 linguri zahăr 1 linguriță scorțișoară

Mod de preparare: Se amestecă cu mixerul într-un vas untul cu zahărul câteva minute. Se adaugă pe rând ouăle, laptele și praful de copt. Făina se cerne și se adaugă. Aluatul trebuie sa aibă consistența celui de chec. Se îmbracă în hârtie de copt o tavă, se toarnă compoziția și se coace la foc potrivit pentru 10-15 minute. Între timp merele curățate se taie cuburi, se amestecă cu zahărul, scorțișoara și lămâia. Se așază pentru câteva minute cratița pe foc cât să se înmoaie. Se adaugă budinca. Peste blatul copt pe jumătate se toarnă umplutura de mere, se uniformiozează, iar peste ea se presară un amestec de „frimituri” obținute din amestecarea untului topit cu ingredientele pentru topping. Se coace pentru aproximativ 30 minute la foc mic, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*