Prăjitură cu nuci și brânză
Ingrediente:
Pentru blat:
250 g făină
1 linguriţă praf de copt
100 g unt
100 g zahăr
1 ou
Pentru cremă:
500 g cremă de brânză
200 g nuci mărunţite
3 ouă
150 g zahăr
Pentru decor:
2 albuşuri
100 g nuci mărunţite
Mod de preparare:
Amesteci untul topit şi răcorit cu zahărul. Adaugi oul bătut. Pui făina amestecată cu praful de copt şi frămânţi un aluat moale şi nelipicios. Împarţi aluatul în două. O bucată o dai la congelator aproximativ 45 de minute, iar cealaltă o întinzi într-o tavă unsă cu unt. Pentru cremă, baţi brânza cu ouăle şi zahărul până devin consistente. La final, adaugi nucile mărunţite. Peste blatul întins torni crema, dai prin răzătoarea mare aluatul din congelator şi pui tava la cuptor 25 de minute. Între timp, baţi albuşurile spumă şi le amesteci cu nucile mărunţite. Torni compoziţia peste prăjitură şi o mai laşi la cuptor încă 5 minute, scrie Click.
Scrie un comentariu