Ultimele stiri

Prăjitură cu nuci şi miere

retete culinare

Ingrediente
Pentru blat
360 g miere de albine
150 g unt
1 ou
½ linguriţă bicarbonat
1 lingură de lapte
600 g făină
un praf de sare
Pentru umplutură
150 g unt
200 g zahăr
1 pliculeţ zahăr vanilat
2 linguri smântână
3 linguri brânză de vaci
1 lingură zeamă de lămâie
Pentru glazură
200 g nuci mărunţite
100 g miere de albine
1 lingură scorţişoară măcinată

 Preparare

1.    Într-un vas încălzit, baţi untul spumă, adaugi mierea, oul, bicarbonatul stins cu lapte, praful de sare şi făina. Amesteci totul foarte bine până se omogenizează într-un aluat.

2.     Torni compoziţia într-o formă unsă şi tapetată cu făină şi o laşi să se coacă, la foc potrivit, aproximativ 35 de minute.

3.     Pentru umplutură, freci zahărul cu untul şi zahărul vanilat. Adaugi brânza frecată cu smântâna şi zeama de lămâie.

4.     După ce prăjitura s-a copt şi s-a răcit, o tai în două felii, pe orizontală, şi o umpli cu crema de brânză.

5.     Amesteci mierea încălzită puţin cu scorţişoara şi nucile şi le torni deasupra prăjiturii, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*