Ultimele stiri

Prăjitură de caise cu aromă de lămâie

prajitura de caise cu aroma de lamaie

Ingrediente:

500 g caise
6 ouă
6 linguri zahăr pudră
6 linguri făină
1 linguriţă zeamă de lămâie
coaja rasă de la o lămâie
1 praf de sare
50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie

Cum se prepară:

Se mixează gălbenuşurile cu zahărul până se albesc şi devin cremoase. Se adaugă treptat făina, frecând în continuare până se asimilează complet. Separat, se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, adăugând zeama şi coaja rasă de lămâie, apoi se încorporează uşor în compoziţia de gălbenuşuri. Se toarnă compoziţia într-o formă dreptunghiulară unsă şi tapetată cu făină. Se introduce la cuptor pentru 10 minute. Se scoate şi deasupra se aşază caisele desfăcute în două, fără sâmburi, şi se introduce din nou la cuptor pentru 35 de minute. Prăjitura de caise cu aromă de lămâie se porţionează după ce se răcoreşte şi se serveşte pudrată cu zahăr aromatizat cu vanilie, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*