Ultimele stiri

Precizări ale Primariei Timişoara privind distribuirea ajutoarelor alimentare din fonduri europene

Primaria Timisoara

În urma participării la întâlnirea de lucru privind distribuirea ajutoarelor alimentare din fonduri europene, care a avut loc în data de 25 noiembrie 2015, la Bucureşti, la care a participat domnul Ciprian Necula, Secretar de Stat la Ministerul Fondurilor Europene, Primaria Timişoara comunică următoarele:
Distribuirea ajutoarelor alimentare aferente anului 2015 acordate de Uniunea Europeană pentru persoanele defavorizate va începe în luna februarie 2016 şi va fi finalizată în luna aprilie 2016.
Prin Hotărârea nr. 799/2014 (actualizată) privind implementarea Programului Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate se va extinde numărul beneficiarilor de ajutoare alimentare distribuite în cadrul POAD, ca urmare a faptului că limitele de venituri din pensii şi indemnizaţii de şomaj eligibile pentru primirea ajutoarelor alimentare vor fi modificate de la 400 lei/lună la 450 lei/lună. De asemenea, se adaugă o nouă categorie de beneficiari pentru aceste ajutoare, respectiv persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete lunare realizate sunt de până la 450 lei/lună/persoană, inclusiv, şi nu se încadrează în nici o altă categorie prevăzută în actul normativ. Vor primi ajutoare alimentare în cadrul POAD toţi membrii familiilor care se încadrează în categoriile stabilite prin actul normativ şi care sunt menţionaţi în dispoziţia scrisă a primarului.

Spre deosebire de anul 2014, distribuirea ajutoarelor alimentare din fonduri europene nu se va mai face pe bază de cupoane.
Direcția Generală de Asistență Socială Comunitară Timişoara va informa cetățenii cu privire la data exactă la care va începe distribuirea ajutoarelor alimentare.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*