Ultimele stiri

Prefectul de Timiș s-a întâlnit cu Prefecții a două districte din Republica Serbia

Prefectul județului Timiș, Eugen Dogariu, și subprefectul Zoltan Masrossy s-au întâlnit, ieri, la Instituția Prefectului, cu Dusan Sijan, prefectul Districtului Banatului Central, și Vladimir Ilic, prefectul Districtului Banatului de Nord, Serbia.

La întâlnire a participat Excelența Sa, Lazar Manojlovic, consulul general al Republicii Serbia la Timișoara, și Excelența Sa Irena Radojicic, consulul Republicii Serbia la Timișoara.

Una din principalele teme abordate în cadrul întâlnirii s-a referit la posibilitatea ca forța de muncă din cele două districte sârbești să poată fi angajată în România în zona de graniță.

“Mare parte din oamenii care nu sunt angajați în Serbia ar putea să vină să lucreze în companiile din România, din apropierea graniței, care au nevoie de fortă de muncă“, a afirmat Dusan Silin, prefectul Districtului Banatului Central, care a precizat faptul că nu este vorba doar de personal necalificat și că, în funcție de necesitățile întreprinzătorilor din România, s-ar putea organiza cursuri de calificare și programe educaționale în Serbia pentru persoanele care ar veni să lucreze în România.

Prefecții celor două districte din Serbia au propus semnarea unui acord în acest domeniu, însă acest lucru se va putea realiza la nivel guvernamental.

Totodată, domnul prefect Eugen Dogariu a afirmat că în contextual în care se va lansa finanțarea transfrontalieră IPA România – Serbia, trebuie găsite proiecte fezabile și eficiente pentru a putea atrage fondurile.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*