Ultimele stiri

Prefectul Mircea Băcală s-a întâlnit, la Instituția Prefectului, cu Excelența Sa domnul Daulet Batrashev, ambasadorul Republicii Kazahstan în România

Domnul prefect Mircea Băcală s-a întâlnit, la Instituția Prefectului, cu Excelența Sa domnul Daulet Batrashev, ambasadorul extraordinar și plenipotențial al Republicii Kazahstan în România, care a venit însoțit de o delegație de oameni de afaceri. Ambasadorul Republicii Kazahstan a făcut o prezentare a țării sale, punctând pe faptul că se pot stabili puternice legături între oamenii de afaceri din Timiș și cei din Kazahstan, afirmând totodată că “România este o fereastră pentru produsele din Kazahstan “, iar prin amplasarea sa, la granița cu Serbia și Ungaria și aproape de Austria, județul Timiș este foarte atractiv. În acest sens, Excelența Sa va organiza o deplasare a oamenilor de afaceri români în Kazahstan, pentru a se cunoște, la fața locului, oportunitățile de afaceri. Totodată, s-a subliniat faptul că o înfrățire a Timișului de o regiune din Kazahstan ar facilita stabilirea legăturilor economice.

Excelența Sa a mai afirmat că în Kazahstan locuiesc un un număr de 20.000 de români, existând și o facultate unde se predă în limba română, și două centre cultural române, iar țara sa, unde trăiesc 120 de naționalități, este singura țară din spațiul ex-sovietic unde nu au existat probleme între etnii sau religioase.

DSCN3303DSCN3306DSCN3308

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*