Ultimele stiri

Pregătiri în Piața Operei pentru primul festival al florilor organizat la Timișoara FOTO

Atenție, timișoreni! Reprezentanții municipalității vă pregătesc o supriză plăcută și inedită. Mii de flori vor umple centrul Timișoarei, la sfârșitul acestei luni. Asta pentru că în capitala Banatului va fi organizat Timfloralis, primul festival al florilor.

Astfel, timp de trei zile, între 22 și 24 mai, timișorenii vor putea admira şi cumpăra aranjamentele florale, accesorii specifice şi fel de fel de soiuri de flori, pe acordurile Filarmonicii Banatul. Festivalul va fi organizat în Piața Victoriei și pe străzile Alba Iulia și Mărășești.

„În cadrul festivalului se vor expune şi comercializa flori, accesorii specifice şi amenajări floricole, vor exista momente artistice susţinute de Filarmonica Banatul, concerte simfonice cu temă florală, iar Casa de Cultură a Studenţilor va participa cu ateliere şi expoziţii. Dintre elementele inedite ale festivalului pot fi amintite: cupola de flori, porţi din flori ce vor fi realizate de SC Horticultura SA, precum şi o inedită rochie din flori. Vor avea loc demonstraţii gastronomice cu preparate din flori şi plante aromatice”, anunța viceprimarul Timişoarei, Dan Diaconu, în urmă cu câteva zile.

Astăzi, mai mulți muncitori lucrau de zori în Piața Operei pentru a realiza cupola de flori pe care timișorenii o vor putea admira.  Festivalul Timfloralis îşi propune să readucă în atentie vechea tradiţie a Timişoarei legată de flori, parcuri şi roze.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*