Ultimele stiri

Pregătiri pentru alegerile prezidențiale în Timiș

Eugen Dogariu

Eugen Dogariu, prefectul județului Timiș a anunțat că pregătirile pentru alegerile prezidențiale merg foarte bine în județul Timiș.  strună în Timiș. Potrivit prefectului județului Timiș, marți au fost aleși vicepreședinții Biroului Executiv Județean.

„Ieri au fost trași la sorți de către președintele tribunalului judecătorii care vor face parte din cadrul Biroului Executiv Județean. Este vorba de un președinte și de doi locțiitori. Președinte va fi Titu Birceanu, iar locțiitori Radu Hericu și Eduard Smântână. Consiliul Județean Timiș ne va pune la dispoziție Palatul Administrativ. Sediul BEJ va fi în Palatul Administrativ, iar toate procedurile care se realizează în noaptea alegerilor se vor desfășura tot în Palatul Administrativ. Nu se va mai merge la USAMVB. Am ales această variantă din mai multe motive: o dată din motive funcționale, pentru că Instituția Prefectului este cea care asigură sprijinul tehnic și logistic pentru BEJ și cred că o apropiere mai mare nu face altceva decât să fie o activitate mult mai eficientă și o comunicare mult mai rapidă și directă. Un alt motiv este că aici există legat de comunicarea necesară în organizarea unor alegeri și scutim niște cheltuieli legate de tot ceea ce înseamnă închirierea spațiilor de acolo, precum și dezvoltarea unor capacitate de comunicare la un sediu care este în afara Palatului Administrativ”, afirmă prefectul județului Timiș, Eugen Dogariu.

Persoanele care doresc să fie președinți de secții de votare este necesar să aibă absolvit un curs organizat de Autoritatea Electorală Permanentă. Un astfel de curs va fi organizat în 17 septembrie.

Bugetul pus la dispoziție în organizarea alegerilor este de 3.585.000 lei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*