Ultimele stiri

Pregătiri pentru ca Timișoara să devină capitală culturală europeană în 2021

timisoara primavara

Timișoara are șanse mari să câștige titlul de capitală culturală europeană în anul 2021. Acesta este punctul de vedere al lui Simona Neumann, președintele Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană.

Vă reamintim că până în data de 10 octombrie, Timișoara trebuie să depună dosarul de candidatură.  „Dosarul se face în mai multe runde, trecem de mai multe ori prin întrebările puse, la toate avem schița de răspuns. Noi am răspuns la toate, acum rafinăm răspunsurile, iar pentru partea de program cultural mai avem de lucru și organizam evenimente”, spune Simona Neumann.

Potrivit reprezentanților asociației, sunt în derulare o serie de campanii de promovare, mai ales pe rețelele de socializare. „Avem mai multe campanii pe rețelele de socializare, tocmai am lansat una foarte specifică utilizatorilor de Internet, campania Instagram, prin care îi invitam pe timișoreni să ne ofere ei imaginea culturala a Timișoarei. Aceste imagini vor fi jurizate și vor fi postate, cele mai bune, pe site-ul nostru și pe pagina de Facebook. Mai avem campanii și pe Facebook, avem filmulețe pe care le facem în mijlocul cetățenilor și le punem pe Facebook. Au o foarte bună răspândire, avem cea mai mare rețea de like-uri pe Facebook dintre orașele candidate, peste 29.000”, a mai precizat Neumann.

Președintele Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană mai crede că orașul de pe Bega are mari șanse să câștige acest titlu în 2021. „Personal, cred că Timișoara are șanse maxime să câștige titlul. Șansele sunt extraordinare, orașul are un potențial foarte mare, lucru pe care l-am verificat în discuțiile cu diverși operatori culturali din afara Timișoarei, care văd mai bine orașul decât suntem noi tentați să îl vedem uneori”, a conchis Simona Neumann.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*