Ultimele stiri

Pregătiri pentru Ebola, la Timișoara. Ce dispozitiv medical special a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe de la spitalul județean

ebola

Cum în România este posibil să apară în orice moment un caz de Ebola, au început să se facă pregătiri serioase pentru izolarea posibililor pacienți. Astfel, toate centrele regionale de urgență din România au fost dotate cu câte o capsulă specială în care vor fi ținuți pacienții suspecți de Ebola.

O astfel de capsulă de izolare a ajuns și la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Timișoara. În acest dispozitiv medical poate fi introdus un pacient suspect de Ebola, fiind astfel izolat. Capsula specială va fi utilizată, în special, pentru transportul pacientului.

În județul Timiș nu există nicio suspiciune de Ebola. În cazul în care va fi identificat un posibil suspect, acesta va fi izolat la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara până ce va sosi un elicopter SMURD care să-l transporte la București, unde va fi tratat.

În ultimele șapte luni, peste 4.000 de persoane din totalul de 8.400 infectate au murit din cauza Ebola. Această boală provoacă hemoragii puternice și chiar decesul în peste 50 % din cazuri.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*