Ultimele stiri

Prelegere filosofică despre arhitectura sacră din Egiptul Antic, la Timișoara

Vechii egipteni au pătruns misterele Universului și ale Omului și ne-au lăsat această valoroasă moștenire în planul de construcție al templelor, al piramidelor și chiar al Sfinxului.

Asociația culturală Noua Acropolă îi așteaptă pe timișoreni la un eveniment special, în următoarea săptămână. Marți, de la ora 18.30, la cafeneaua Electric Theatre, conferențiarul Alis Brebu va susține prelegerea filosofică “Arhitectura sacră în Egiptul Antic”.

“În manifestarea actului creator, unii dintre cei mai mari artişti ai omenirii au căutat să pătrundă modelele arhetipale ale Universului. Acest interes continuu de a surprinde în opera lor  Legile Naturale are o explicaţie aproape ştiinţifică: esenţa umană nu s-a schimbat cu trecerea miilor de ani şi generaţie după generaţie, admirând aceleaşi opere de artă, a simţit că regăseşte în ele răspunsul la cele mai răscolitoare întrebări ale sinelui. Au descoperit în ele o fărâmă de nemurire”, transmit organizatorii.

Timișorenii interesați să afle mai multe despre cheile de interpretare ale acestor construcții atemporale sunt așteptați la prelegerea filosofică organizată de Noua Acropolă. Intrarea este liberă!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*