Ultimele stiri

Premiera de gală “ Billion Star Hotel “ concomitent în 12 localități din România, in cadrul unui deosebit eveniment caritabil

Asociația Green Art Tour, Fundația Buckner România, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, Asociația Asistenței Rutiere din România și GAT Films Transilvania, anunță desfășurarea unui eveniment reprezentativ la nivel național cu ocazia “Zilei Mondiale a Dreptății Sociale – 20 februarie 2016”, începand cu orele 19, concomitent în 12 localități din România.

Evenimentul cu caracter caritabil replicat în toate cele 12 localități va avea la bază premiera filmului românesc de lung metraj “Billion Star Hotel“ distins cu premiul “Cel mai bun film“ la 5 festivaluri din Statele Unite ale Americii. Este pentru prima dată când premiera unui film în România se desfășoară în cadrul mai multor evenimente organizate concomitent. Localitățile care au accesat proiectul “Ziua Mondială a Dreptății Sociale –20 februarie 2016” și care organizează premiera filmului în cadrul acestui eveniment caritabil pe data de 20 februarie 2016 începând cu ora 19 sunt : București – Cinema Scala, Tîrgu Mureș – Cinema Arta, Râciu (Mureș), Dumbrăvița (Timiș), Fântânele (Iași), Luncavița (Tulcea), Gurghiu (Mureș), Mihail Kogălniceanu (Tulcea), Coroisânmartin (Mureș), Robeasca (Buzău), Deda (Mureș), Suseni (Mureș).
Programul evenimentelor caritabile din data de 20 februarie vor cuprinde:
Acordarea de burse sociale – după modelul Bursa Buckner – Motivație și Performanță -, în mai multe localități implicate. Astfel, doar în Tîrgu Mureș se vor acorda 25 de burse unor copii care au posibilitatea astfel să facă performanță.
Acordarea unor premii copiilor din comunitate, constând în cartea intitulată Vocea lui Matei, autor Alecs Năstoiu, o carte având ca subiect protejarea mediului.
Proiecție cu mesajul personalităților ONU transmis cu ocazia Zilei Mondiale a Dreptății Sociale.
Proiecția în premieră a filmului ”Billion Star Hotel”, tragicomedie fantastică cu tematică socială.
Organizatorii proiectului, Asociația Green Art Tour, Fundația Buckner România, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, A-CAR România și GAT Films Transilvania doresc prin acest eveniment să transmită un apel la solidarizarea tuturora și la implicare proactivă în vederea incluziunii sociale a copiilor aflați în situații de risc și de discriminare.
“Billion Star Hotel” – Un film cu tot atâtea povești, câți spectatori.

Un film complex, care îmbină mai multe genuri, unii spectatori putând remarca latura socială, dramatică,  alții accentele de comedie, alții poveștile de dragoste, alții elementele de tip fantasy, sau musical, deci povești pentru fiecare.

Mesajul filmului este unul pozitiv – Să devenim cu toții mai generoși, binevoitori, mulțumiți de viețile nostre și prin urmare mai fericiți.

Filmul vorbește despre destinele a trei personaje aparent ciudate – Sică Generalu’, Panait Surdu și Arthur Popescu, despre neliniști interiore, traume din copilărie, drame sufletești. Ei sunt purtați de viață pe propriul drum și odată cu maturizarea lor, temerile și confruntarile cu viața, se schimbă. O călătorie prin viața a trei personaje în care transpare adevărul că viața inseamnă însuși propriul fel unic, complicat de a fi.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*