Ultimele stiri

PREMIERĂ Doisprezece bursieri ai şcolii profesionale în sistem dual din Timişoara vor fi angajaţi ca electricieni în compania Continental

scoala profesionala

Doisprezece absolvenţi ai şcolii profesionale în sistem dual din Timişoara vor deveni, de astăzi, angajaţi ai furnizorului internaţional de produse auto, Continental Automotive Timişoara. Evenimentul a avut loc într-un cadru festiv, la sediul firmei. Cei 12 tineri fac parte din prima generaţie a şcolii profesionale în sistem dual, realizată în urma parteneriatului dintre Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş şi firma Continental Automotive Timişoara.

Elevii, care au primit deja calificarea profesională de electricieni, au urmat, timp de doi ani, cursurile şcolii profesionale, beneficiind de o bursă lunară din partea statului român de 200 de lei şi o alta, în acelaşi cuantum, din partea companiei Continental. Pe lângă pregătirea teoretică, urmată în cadrul Colegiului Tehnic Energetic „Regele Fedinand I”, elevii au beneficiat de pregătirea practică direct în cele trei companii Continental din Timişoara, ca parte a bursei oferite.

„Prima generație este un model de bună practică. Cei 14 copii au trecut de la un nivel la care nu prea dădeau pe la școală și aveau un dezinteres vizavi de clasă, la un moment în care avem absenteism zero și avem prezență la practică sută la sută și interes pentru partea practică. E una să mergi în practică, să stai lângă mentor și să nu întrebi nimic, și cu totul altceva să arăți interes și să-ți placă domeniul respectiv”, a precizat Alina Bratu, reprezentant al companiei Continental.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*