Ultimele stiri

Premieră în România! Aeroportul din Timișoara, certificat pentru prima dată pe o perioadă de trei ani

aeroport timisoara

Aeroportul Internaţional “Traian Vuia” din Timișoara a fost autorizat pentru exploatare de către Autoritatea Aeronautică Civiă din România (AACR), pe o perioadă de trei ani. Obţinut în urma unui audit foarte exigent, certificatul de autorizare atestă faptul că aeroportul îndeplineşte toate cerinţele de siguranţă prevăzute de legislaţia naţională şi internaţională în vigoare.

Este printru prima dată în România când inspectorii AACR certifică pe o perioadă atât de lungă, suprafeţele de mişcare şi echipamentele de balizaj în serviciu ale unui aeroport. Autorizarea s-a făcut în urma unei evaluări stricte a  condiţiilor de siguranţă şi în urma celor constatate, experţii au decis acordarea certificatului pe o perioadă de trei ani, perioada maximă pentru care acest certificat poate fi acordat. Până în prezent, autorizarea aeroporturilor din România se acorda pe un an calendaristic.

Inspectorii AACR au constatat îndeplinirea tuturor condiţiilor de siguranţă aeronautică, conform standardelor internaţionale. Astfel, nu există restricţii de operare pentru aeronavele companiilor aeriene care operează curse regulate pe Aeroportul Timişoara şi este deschis operării neregulate a oricărui tip de aeronavă.

Aeroportul timişorean este singurul din România care a adoptat o procedură de monitorizare a suprafeţelor de mişcare (pista, căile de rulare şi platformă) şi de staţionare a aeronavelor, astfel încât în nici un moment nu se pune problema afectării acestor suprafeţe. Mai mult decât atât, există un program de întreţinere permanentă a suprafeţelor de mişcare, iar în urma unor evaluări se poate interveni cu lucări de reparaţii curente.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*