Ultimele stiri

Premieră la Timișoara! Într-o zonă din oraș apa pluvială va fi colectată într-o baltă / FOTO

Veste bună pentru timișorenii din zona Freidorf! Mizeria de la Balta Lămâiţa dispare, căci aceasta intră, de astăzi, în reabilitare. Deși acum se află într-o stare deplorabilă, autoritățile locale promit mult spaţiu verde şi amenajarea unor zone de agrement în cel mai scurt timp. Mai mult, locuitorii din patru blocuri aflate în zonă nu vor mai plăti apa de ploaie. Motivul? Ei bine, apa pluvială de la imobile va fi colectată chiar în Balta Lămâița.

O baltă curată, sezlonguri și bănci – o adevărată oază de relaxare. Asta promit reprezentanții municipalității la Balta Lămâița, zonă aflată în momentul de față într-o stare de nedescris.

„Astăzi predăm amplasamentul și prin urmare creăm condițiile pentru începerea lucrărilor de amenajare a Bălții Lămâița. Este o zonă pe care cetățenii din zonă își doresc că o vadă altfel. Iată, i-a venit rândul. (…) Amenajările vor fi complexe. Se va schimba profilul bălții. Acum aceasta e dreptunghiulară, dar forma va fi modificată. Ea va fi curățată, dragată, apoi se vor amenaja malurile, se va amenaja un ponton, pe mal vor fi bănci, vor fi șezlonguri, vor fi plantați și un număr de arbori, va fi realizată o fântână și un puț”, anunță cu surle și târmbițe primarul Nicolae Robu.

Reabilitarea zonei vine și cu o premieră pentru Timișoara. Apa pluvială de la blocurile din zonă va fi colectată chiar în Balta Lămâița, astfel că cetățenii ce locuiesc în ele vor scăpa de plata apei de ploaie. Vorbim de patru imobile aflate în imediata vecinătate a bălții.

„Vom folosi această baltă și pentru preluarea apei pluviale. Va fi primul loc în Timișoara în care apa pluvială de la blocuri va fi colectată aici și nu va mai merge în bazinul de la Aqvatim. Consecința directă va fi că cetățenii nu vor mai plăti apa de ploaie”, mai spune Robu.

După reamenajare, în Balta Lămâița nu se va putea face baie, dar dacă balta va fi populată cu pește, pescarii vor putea sta pe mal pentru a pescui, promit reprezentanții municipalității.

Modernizarea zonei costă 2,1 milioane de lei și va fi suportată de la bugetul local. Termenul de realizare este de 8 luni, astfel că până la venirea iernii lucrarea ar trebui să fie finalizată.

DSC_0653 DSC_0655 DSC_0654 DSC_0657

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*