Ultimele stiri

Premieră la Timișoara! Terapie prin muzică pentru prichindeii cu cancer internați la Spitalul de Copii

Micuții bolnavi de cancer, care luptă să trăiască la Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara, sunt ajutați să treacă mai ușor peste frica de tratamentul drastic și să înfrunte mai ușor această maladie cruntă. Asociația Little People vrea să introducă, pentru prima dată în România, terapia prin muzică. De aceasta vor beneficia toți prichindeii internați pe secția de oncopediatrie din cadrul celui mai mare spital pentru copii din vestul țării.

Voluntarii Asociației Little People le vor pune muzică relaxantă copiilor, în saloane, timp de două ore în fiecare zi. Plus că îi vor ajuta să transforme diferite ustensile medicale, ca seringile sau eprubetele, în instrumente muzicale, astfel încât să nu le mai fie frică de ele atunci când le vor vedea.

Terapia prin muzică va fi introdusă în serviciile de suport psihosociale oferite copiilor și tinerilor bolnavi de cancer în cadrul unui nou proiect numit “În lumea muzicii cu Leul Curajos”. Proiectul este finanțat prin Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor 2013.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*